Tervuren Voer en Park wandeling (RCOZ) 9.55 km

Algemeen

Thema: Wandeling naar de bron van de Voer in het Arboretum en terug via het Park van Tervuren. Tijdsduur: +/- Tweeënhalf uur.
Start en aankomst: Markt, 3080 Tervuren
Parking: Op of rond de Markt maar ook op de hoek van de Kastanjedreef en de Keizerinnedreef waar onlangs een mooie nieuwe parking werd aangelegd (op 200 meter van de Markt).

Link naar RouteYou website:
Voer en Park wandeling, Tervuren (RCOZ) 9.55 km

Bijkomende info

Deze wandeling vertrekt van de Markt in het centrum van Tervuren en volgt daarna via een mooi pad langs de Voer tot aan haar bron in het Arboretum (Zoniënwoud). We wandelen verder in het oostelijk deel van het Arboretum terug naar Tervuren via de wondermooie Wolvenweg naar de vijvers langs het kasteel de Robiano. Na het oversteken van de Duisburgsesteenweg komen we in het Park van Tervuren waar we vervolgen richting Grote Vaartvijver en terugkomen via het Spaans huis, de Spiegelvijver, Dreef en Gordaalvijver in het centrum van Tervuren. De wandeling is ongeveer 9,5 kilometer maar met weinig hoogteverschillen. Reken een tweeënhalf uur aan een rustig wandeltempo en met rustpauzes om van de prachtige omgeving te genieten.

Je kan ook de wandeling in twee keer doen. Bv het deel naar de bronnen van de Voer en Arboretum. Je keert dan weer dezelfde weg terug eenmaal je aan het kasteel van de Robiano bent. En een andere keer kun je dan het Park van Tervuren doen. Je begint dan gewoon de wandeling maar bij het kasteel van de Robiano ga je in plaats van het Voerpad te nemen, naar links en vervolg je het traject.

Op de Markt in Tervuren vind je cafés en een Ijssalon om even bij te komen van je wandeling.