Voordrachten

Op woensdag 13 januari om 20.30 uur (online)

spreker Jan Horemans, voorzitter van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw.

Onderwerp: Ontstaan van de vereniging 50 jaar geleden. De redding van de Doode Bemde en over de actie Leuven 2030 en 1001 bomen.

Inschrijvingen: mail naar info@rcoz.be

woensdagavond 14 oktober: Bomenaanplanting

Bomenaanplanting in de Druivenstreek.

Welke bomen en hoe pakken we dit aan?

online vergadering met twee interessante sprekers:

Jo Maes: initiatiefnemer van het Bomencharter en Kris Michielsen: centrum voor botanische verrijking.

Dirk Van Duppen

was op 18 april te gast bij RCOZ als spreker. In zijn boek 'De Supersamenwerker' toont hij aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen dat de mens in wezen supersociaal is en niet de koele winstwolf die neoliberale economen van hem proberen maken. Dit was een geweldige avond die we niet snel zullen vergeten.

De totale kernuitstap voor BelgiŽ, tegen 2025??

Op 15 mei wordt een zuiver professionele analyse van de feiten gegeven door Alex Polfliet, stichter van het Belgische bedrijf www.zeroemissionsolutions.com Zonne-energie, windenergie, gascentrales, CO2 uitstoot en kerncentrales: hoe zit dat alles in mekaar ? Wenst u aanwezig te zijn op deze lezing (35€), neem dan contact op met een lid van onze club of stuur een mail naar info@rcoz.be

Batterijen

Prof. Annick Hubin was te gast op de Rotary vergadering van 6 maart. Haar boeiende presentatie besprak het nieuwste onderzoek op het vlak van batterijen en dan voornamelijk lithium-ion batterijen.. Haar onderzoek aan de VUB betreft de toepassingen van elektrochemische engineering op gebieden zoals corrosie, batterijen en brandstofcellen, sensoren en nanomaterialen.

De Groote Oorlog

Dit jaar op 11 November is het 100 jaar geleden dat WO I eindigde. We volgen de binnentrekkende Duitse troepen in Overijse aan de hand van de bewaard gebleven verslagen uit die tijd en geschreven door de pastoors van de verschillende gehuchten en het centrum. Piet van San (ondervoorzitter van de Heemkundige Kring De Beierij van IJse) vertelt ook over de bevrijding met zijn hartstochtelijke feestroes, de verbroedering met de Canadese en Schotse soldaten, de talrijke herinneringsstoeten en feestelijkheden en nog zoveel meer.

Het belang van depolariserende communicatie

Als executive coach begeleidt Rotariër Katrien Nuyts zowel individuele leiders als teams. Haar expertise ligt in teamdynamiek, persoonlijke ontwikkeling, loopbaancoaching, verandering en communicatie. Als lid van het Leiderschap Expertise Center bij Antwerp Management School begeleidt ze ook leiderschapsprogramma’s op maat. Wenst u aanwezig te zijn op deze lezing (35€), neem dan contact op met een lid van onze club of stuur een mail naar info@rcoz.be

Nadja Van Sever

Nadja Van Sever

Nadja Van Sever is een schrijfster van kinder- en jeugdboeken met een bepaald thema autisme, ADHD en dyslexie. Nadja Van Sever (1965) is al meer dan dertig jaar leerkracht in een lagere school in Tervuren en al een aantal jaren auteur van kinderboeken. Door die combinatie is ze perfect geplaatst om creatieve lezingen te geven op maat van iedereen. Haar eerste boek ĎDe magische pení heeft ze samen met alle leerlingen van hun school gemaakt. Het is het resultaat van een groot lees- en schrijfbevorderingsproject. Door het voorlezen aan kinderen merkt ze wat hen boeit en kan ze leuke boeken schrijven, waarbij ze hen meesleurt in grappige avonturen. Door haar ervaringen als leerkracht en als ouder van een kind met een autismespectrumstoornis brengt ze ook een boodschap. Maar ze wil kinderen vooral laten genieten van boeken lezen. Hieronder enkele links waar u meer te weten komt over de auteur: Nadja Van Sever Van Sever Clavisbooks Wenst u aanwezig te zijn op deze lezing (& maaltijd 35€), neem dan contact op met een lid van onze club of stuur een mail naar info@rcoz.be.

wilskracht

Wilskracht hoe sterk is dat?

Marcia De Wachter is onze spreker op woensdag 19 september 2018 Haar uiteenzetting zal handelen over het spanningsveld tussen bewuste en onbewuste wensen en voornemens Mevrouw De Wachter is vooral bekend als Directeur van de Nationale Bank van BelgiŽ. Daarnaast is ze ook lid van o.a het Interfederaal Instituut voor Statistiek, zet ze haar schouders onder de Broeders van Liefde en zal ze zich ook politiek inzetten te Overijse.

Historicus en theoloog

Historicus en theoloog Dirk De Gendt, Priester-Deken van Leuven
Spreker op woensdag 08 augustus 2018
Hij heeft een diploma geschiedenis, theologie en kerkelijk recht op zak. Maar hij leert ook bij in de praktijk, als deken van Leuven en Herent en internationaal voorzitter van kerk in nood . Op 8 augustus komt hij naar de clubvergadering om te spreken over ethiek aan de hand van de vier vragen die Rotary als basis meegeeft. Zie kader voor meer informatie over de vier vragen.Wenst u aanwezig te zijn op deze lezing, neem dan contact op met een lid van de club of stuur een mail naar info@rcoz.be. Meer informatie over Priester-Deken Dirk De Gendt - zie artikel.

zonnethermie

Op 20 juni spreekt ingenieur Koen Vermout over zonnethermie met parabolische spiegels
‘Een van de grote troeven van ons zonnethermiesysteem is dat tegen een concurrentiële prijs zonnewarmte opgeslagen kan worden, om de warmtebehoeften ’s nachts te dekken’. ‘Terwijl dat bij de stroomproductie van fotovoltaïsche systemen nog steeds het pijnpunt is door de te dure batterijen.’ Lees meer
Wenst u aanwezig te zijn op deze lezing, neem dan contact op met een lid van de club of stuur een mail naar info@rcoz.be.